Hopp til hovedinnhold

Norsk offentlig sektor er en aktiv bruker av kunstig intelligens (KI), viser en ny oversikt fra Digdir. Oversikten inneholder mer enn 150 ulike KI-prosjekter innenfor mange ulike fagfelt.

Den nye oversikten viser at norsk offentlig sektor er svært aktive på feltet. Ved lansering viser oversikten mer enn 150 ulike KI-prosjekter, på en mengde forskjellige fagfelt.

Etterspurt oversikt

Oversikten er utarbeidet i samarbeid med NORA.ai, og gir et overblikk over KI-prosjekter på tvers av sektorer og ansvarsområder i norsk offentlig sektor. Den er basert på oppsøkende virksomhet og frivillig deltakelse, og er dermed ikke et perfekt bilde av norsk KI-virksomhet i offentlig sektor, men gir et godt bilde av hva som rører seg.

- Dette har vært en etterspurt oversikt som vil gjøre det lettere å samarbeide på tvers av offentlig sektor. Vi tror den vil bidra til bedre og mer effektive løsninger. I tillegg bidrar en samlet oversikt til en mer åpen offentlig forvaltning om bruk av kunstig intelligens, sier seniorrådgiver Jens Osberg i Digdir.

Under vil du kunne se hele oversikten, samt lese mer om trendene og bakgrunn for oversikten. Du kan også lese mer på digdir.no