Samarbeidsbloggen Vi er på NOKIOS

27. okt 2021

Årets NOKIOS-konferanse er nå i gang. Stedet er Trondheim og endelig er det igjen mulig å møtes fysisk på en konferanse. Årets tema er «Ny digital normal – sikkerhet, tillit, demokrati». Digdir er på plass i Trondheim, står på stand og skal holde flere innlegg for deltakerne.

I dag finner du mange Digdir ansatte på jobb i Trondheim, og her skal vi være i to dager. Årets NOKIOS for IKT i offentlig sektor arrangeres fysisk, men det er også mulig å melde seg på for en digital konferanse. Digdir har flere innlegg gjennom dagen. Vi håper at dere som er i Trondheim eller på NOKIOS kommer innom vår stand for en prat om god digitalisering og bruk av fellesløsninger.

Hvorfor er dere som jobber med fellesløsninger på NOKIOS?

Det er en veldig nyttig møteplass. Vi er her for å lytte, vedlikeholde og etablere nye kontakter. Her møter vi mennesker fra andre organisasjoner som også brenner for å forenkle og forbedre. Og fellesløsningene er en viktig del av budskapet vårt.

Hvilke innlegg skal Digdir holde og hva får deltakerne høre mer om på disse sesjonene?

Digdir har flere spennende innlegg gjennom dagen i dag. Vi gleder oss til å dele noe av det vi i Digdir jobber med.

Sammenhengende tjenester. Er det liv i livshendelsene?
Bredo Swanberg fra Digdir forteller om arbeidet med livshendelsen «dødsfall og arv» og deres nye rapport til KMD. Sesjonen skal gi deltakerne et viktig innblikk på et av de viktigste punktene fra Digitaliseringsstrategien som ble lansert for to år siden – med fokus på sammenhengende tjenester.

Moderne europeisk forvaltning gjennom plattformer og digitale økosystemer
Tor Alvik og Helle Astrid Stedøy fra Digdir og Ida Eri Sørbye fra Skatteetaten forteller om arbeidet med utvikling av digitale offentlige tjenester på tvers av de Europeiske landegrensene.

Bygg sammenhengende tjenester med dagens fellesløsninger!
Olav Skarsbø ser nærmere på hvordan vi kan bygge disse tjenestene ved hjelp av eksisterende fellesløsninger som ID-porten, Maskinporten, Altinn og våre felles registerløsninger. Hva er det eventuelt som mangler, og hva jobber Digdir nå med å realisere?

Hva synes dere om konferansen så langt?

Det har vært mange gode innlegg gjennom dagen. En sylfersk statssekretær holdt et inspirerende innlegg på sin tredje dag i ny jobb. Vi har også fått innlegg fra Stavanger kommune der de delte sine erfaringer som mange kjenner seg igjen i. Et annet høyaktuelt tema som Telenor reflekterte over er vår nye arbeidshverdag - behovet for frihet og fellesskap. Vi kan også trekke fram et innlegg med annen aktuell problemstilling hvor det ble fokusert på utfordringene til at jussen ikke henger med på tempoet i teknologiutviklingen.

Hvordan er det å møtes fysisk på konferanse igjen?

Det er godt å endelig kunne møtes slik igjen! Fint å se at det er full lunsjsal og folk mingler igjen som før. I nesten 2 år nå har vi for det meste sett hverandre gjennom en skjerm, så nå er det godt og nyttig å kunne møtes til formelle, og ikke minst mer uformelle, samtaler over en kaffekopp.

Noe å legge til sånn til slutt?

Kom innom oss på standen vår for en prat! Og de som ikke er i Trondheim på denne konferansen, kan også møte oss som jobber med fellesløsninger på flere planlagte konferanser nå fremover. Vi skal bl.a delta på EHiN 9. – 10. november, Sak- og portal 21. -23. november og ikke minst får du høre mer fra oss på vårt eget Integrasjons- og sikkerhetsforum 8. desember. Følg med i vår aktivitetskalender på Digdir.no.

Seniorrådgiver, Digitaliseringsdirektoratet

Linda Johansen

Skriv ny kommentar

Felt merket med en rød stjerne (*) er obligatoriske.

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.