Hopp til hovedinnhold

Planlagt nedetid i eInnsyn - migrering fullført lørdag formiddag

Bytte av database er fullført og eInnsyun.no fungerer som normalt fra lørdag 4. juni.

02. juni 2022

Fredag 3. juni kl. 15.00 starter vi med overføring av data fra den gamle databasen til en ny database i eInnsyn. Arbeidet skal være ferdig innen søndag 5. juni kl. 23.00. Skifte av databasen er et planlagt tiltak som vi har jobbet med de siste åtte månedene.

Skiftet av database er en krevende jobb og eInnsyn blir ikke tilgjengelig under vedlikeholdsperioden. Dette for å sikre at etablering av ny database ikke blir påvirket av utenforliggende årsaker.

Hvilke konsekvenser får nedetiden?

Meldinger sendt etter fredag kl.15.00 vil bli avist og må sendes på nytt etter at eInnsyn er oppe igjen søndag kl. 23.00.

Påvirker sluttbrukerene

For sluttbruker innebærer dette at eInnsyn er utilgjengelig for søk og bestilling i denne perioden. Sluttbruker vil møtes av en vedlikeholdsplakat som sier at eInnsyn er nede pga vedlikehold.

Planlagt fremdrift

Fremdriften i migreringen kan følges på Status Digdir.

Vi vil migrere qa.einnsyn og miljøet der fra torsdag 19. mai kl15:00 til fredag 20 mai. Da vil miljøet være utilgjengelig.

Hvorfor skifter vi database?

Vi forventer at endringen vil gi oss betraktelig forbedret ytelse, spesielt gjelder dette for innholdsleverandørene som vil oppleve en betydelig reduksjon av tiden det tar fra noe er sendt til eInnsyn og til det er søkbart på nettsidene. Først etter at endringene er gjennomført vil vi kunne si mer om konkrete forbedringer på ytelsen.

Oppdatering

Migrering er fullført og eInnsyn.no er tilgjengelig for levering, søk og bestilling på vanlig måte. Bytte av database foregikk uten problemer.

Det er en kjent feil i løsningen knyttet til Elements. Mer om feilen og status på retting kan leses på status.digidr.no.

Ta kontakt for spørsmål

Servicedesk