Hopp til hovedinnhold
13. mars 2023

DDV Digitaliseringskonferanse 2023 åpnet i dag på Lindesnes Havhotell og Digdir er på plass på konferansen. Bodhild Cirotzki i markedsgruppen ser fram til to spennende dager.

Panelsamtale "Innsyn og åpenhet – personvern" på DDV Digitaliseringskonferanse
Panelsamtale "Innsyn og åpenhet – personvern" på DDV Digitaliseringskonferanse. Fra venstre Guro Gidske, personvernombud, Bodhild Therese Cirotzki fra Digdir, Liv Iren Hognestad fra NLA-høyskolen og Olaug Aase Sindland fra Kvinesdal kommune

Det Digitale Vestre Agder (DDV), er et interkommunalt IKT-samarbeid som eies av seks kommuner i Vestre Agder; Flekkefjord, Farsund, Kvinesdal, Hægebostad, Lindesnes, og Åseral. Gjennom samordning av sine IKT-ressurser, ønsker kommunene å være i front for å møte krav til utvikling av nye digitale tjenester.

DDV Digitaliseringskonferanse er et årlig arrangement for kommunene i regionen.

Hvorfor deltar Digdir på DDV?

Vi ble invitert til å komme og holde innlegg om Digdir sine samhandlingsløsninger og deler erfaringer fra kommuner som har tatt i bruk eInnsyn. - Vi gleder oss til å treffe representanter fra de enkelte kommunene, sier Bodhild Cirotzki. Det er nå tredje gangen vi deltar på konferansen, og det er kjekt å få utveksle erfaringer.

Innlegg og panelsamtale

Digdir er invitert til delta på scenen og første innlegg har tema "Nasjonale samhandlingsløsninger – viktigere enn noensinne!" Det er tøffere økonomiske tider, vi har et endret trusselbilde og det er stadig økt digitalisering. Derfor blir utvikling og bruk av fellesløsninger stadig viktigere for å støtte de digitaliseringsbehov hele offentlig sektor har. Vi skal fortelle om de viktigste områdene vi jobber med i 2023.

Deretter blir det et innlegg om "eInnsyn – innsyn i offentlig saksbehandling". Åpenhet og tillit er viktige for offentlig forvalting. Hvordan kan fellesløsningen eInnsyn bidra til dette? Hvordan kommer du i gang i egen virksomhet? Bodhild Cirotzki skal dele nyttige tips og viser erfaringer fra andre virksomheter.

Bodhild vil også delta i paneldebatten "Innsyn og åpenhet – personvern". I panelet sitter Liv Iren Hognestad fra NLA-høyskolen, Guro Gidske, personvernombud i DDV og Olaug Aase Sindland fra Kvinesdal kommune. - Det er et stort engasjement rundt fulltekstpublisering og mye handler om å trygge bruken, ha gode rutiner og system. Det er viktig å lage gode dokumentitler og begynne i det små, forteller Bodhild.

Hvilke forventinger har Digdir til konferansen?

- Jeg ser fram til å formidle informasjon om fellesløsningene og hva som har stort fokus i 2023, sier Bodhild. Konferansen er en fin anledning til å treffe virksomhetene der ute og dele erfaringer. På tampen oppfordrer hun deltakere til å ta kontakt for en prat under konferansen.

Seniorrådgiver, Digitaliseringsdirektoratet

Linda Johansen

Forfatter

Linda Johansen
Seniorrådgiver, Digitaliseringsdirektoratet

Kommenter

Felt merket med en rød stjerne (*) er obligatoriske.

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
Er du et menneske?
9 + 3 =
Løs dette enkle mattespørsmålet og skriv inn svaret. For eksempel: For 1+3, skriv inn 4.