Samarbeidsbloggen Digdir på EHiN

10. nov 2021

EHiN, Norges største møteplass for digitalisering av helse, ble åpnet i går av helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på konferansesenteret X Meeting Point utenfor Oslo. Konferansen er et viktig samlingssted for e-helse på tvers av offentlig og privat sektor. Digdir er på plass med stand og er medvirkende i flere innlegg.

Olav Skarsbø og Camilla Wold som jobber med de digitale fellesløsningene er på plass på Digdir sin stand disse to konferansedagene.

Hvorfor er dere som jobber med digitale fellesløsninger på årets EHiN-konferanse?

Vi deltar på EHiN først og fremst for å lytte og lære, knytte kontakter og utvikle samarbeidet vi har med aktørene i helsesektoren. EHiN er en viktig møteplass for de som er opptatt av eHelse. På årets konferanse deltar mer enn 750 fysisk og over 900 følger konferansen digitalt. Vi når derfor ut til mange med budskapet vårt. Det er viktig at helsesektoren tenker fellesløsninger når de skal videreutvikle sine tjenestetilbud.

Hvem kommer innom dere på standen?

Det er mye folk på konferansen. Vi har hatt samtaler med flere aktører innen eHelse, både fra leverandørmarkedet og det offentlige.


Digdir medvirker i flere innlegg på den store hovedscenen. Hva får deltakerne høre om?

I dag har vi to innlegg. Produkssjef for ID-porten, Stig Hornnes, starter dagen med et innlegg om ny eID-strategi der vi har gjort en grundig kartlegging av behov bl.a. innen helse, pilotering av Ansattporten, modernisering av MinID og eIDAS 2.0. Vår direktør i Digdir, Steffen Sutorius, skal senere i dag delta i en panelsamtale om ledelse og digitalisering sammen med blant andre Johan Ronæs i Norsk Helsenett og IT-direktør Jonas Slørdahl Skjærpe i NAV.


Hvilke forventninger har dere til konferansen?

Vi er her for å bli oppdatert på det som skjer innen kjernejournal, datadeling, samhandling med andre sektorer mm, og bidra med vår kunnskap.


Har dere truffet nyttige kontakter?

Ja, her er mange kjente ansikter, og vi har også truffet nye kontakter. Her er Camilla i samtale med Inge Øystein Moen i NTNU CCIS (se bilde). Til slutt kan vi legge til at det er veldig kjekt å delta på en fysisk konferanse igjen – og få snakke med folk uten å være bak en skjerm. For de av dere som er på konferansen, så vil vi gjerne oppfordre dere til å ta turen innom standen vår for en hyggelig prat.

Seniorrådgiver, Digitaliseringsdirektoratet

Linda Johansen

Kommenter

Felt merket med en rød stjerne (*) er obligatoriske.

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.