Samarbeidsbloggen - Har snakka med Altinn. De fikser det!

09. nov 2021

Hva gjør du når det haster å få på plass en ny digital tjeneste og finner ut at du ikke kan gjøre det alene og med de systemene du har? Dette er historien om hvordan vi i UDI løste oppgaven på rekordtid ved å ta i bruk fellesløsningene fra Digdir.

Jeg tenker: Det er snart helg. Pinsehelg, faktisk. I praksis har vi fem dager på oss.

Det er onsdag 19. mai 2021. Norge er fortsatt i pandemien, sommeren står for døra og reiseaktiviteten over grensene er i ferd med å ta seg opp.

Som de fleste andre sitter vi i Utlendingsdirektoratet på hjemmekontor. På ettermiddagen tikker det inn et hasteoppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet: Vi får én uke på oss til å utvikle en løsning som åpner for at personer som reiser inn til Norge kan få unntak fra karantenehotell.

Jeg tenker: Det er snart helg. Pinsehelg, faktisk. I praksis har vi fem dager på oss.

Det første jeg gjør er å kontakte kollega Finnur Olafsson som er IT-arkitekt. Jeg vet at jeg må ha ham med på laget dersom vi skal ha noen som helst mulighet for å klare dette. Finnur er opptatt i et webinar, men svarer på chat.

Jeg forklarer utfordringen. Det tar noen sekunder, så svarer Finnur.

Slik utviklet UDI en koronaløsning på rekordtid. Videoen ble første gang vist på Brukerrådet høsten 2021 som et eksempel på hvordan virksomheter benytter Digdirs fellesløsninger i utviklingen av digitale tjenester.

Den måten Digdir møtte oss på var helt avgjørende for at vi skulle lykkes. Vi opplevde at Digdir var veldig på tilbudssiden og løsningsorientert fra første stund.

Stian Molvik
Prosessteamleder, Utlendingsdirektoratet (UDI)

Stian Molvik

Molvik er prosessteamleder for Oppholdsprosessen i Utlendingsdirektoratet. Før det jobbet han som leder av UDI Brukerlab, et nokså nyopprettet team som jobber for å utvikle bedre og mer helhetlige tjenester for UDIs brukere. Det var dette teamet som fikk ansvar for å opprette søknadsordningen for unntak fra karantenehotell tidligere i 2021. Molvik har tidligere jobbet mye med veiledning av UDIs brukere, blant annet som leder av veiledningstjenesten gjennom flere år.

Forfatter

Stian Molvik
Stian Molvik
Prosessteamleder, Utlendingsdirektoratet (UDI)

Emne

Skriv ny kommentar

Felt merket med en rød stjerne (*) er obligatoriske.

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.