DigdirCamp - sommerjobb for IT-studenter

Vi viderefører suksessen fra tidligere år, og gir opptil 8 IT-studenter muligheten for en fartsfull og spennende sommer! Studentene får jobbe tett sammen med vårt utviklingsmiljø og bidra i arbeidet med å utvikle og modernisere IKT-tjenester i Norge.

18. Feb 2021

Hvordan var DigdirCamp 2020?

En presentasjon av DigdirCamp 2020.

Nyttig erfaring

De siste årene har DigdirCamp samlet studenter fra NTNU i Trondheim og Gjøvik, Oxford Brooks i England, Universitetet i Bergen, Universitetet i Agder, Universitetet i Tromsø og Universitetet i Sørøst-Norge.

Aktuelle arbeidsoppgaver

Studentene får konkrete oppgaver som de skal løse og presentere for resten av Digdir-miljøet på Leikanger.

Eksempler på oppgaver de siste årene:

  • Hvordan gjøre det enklere for unge brukerer i alderen 13 til 18 år å ta i bruk offentlige digitale tjenester?
  • Hvordan koble ID-porten med Internet of Things (IoT)? Er det mulig å gi "dingser" som Alexa fra Amazon og Google Home tilgang til beskyttet informasjon gjennom ID-porten?
  • Den offentlige innsynsløsningen eInnsyn håndterer stadig større datamenger. Hvilke alternativer kan benyttes for å møte dette behovet i løsningen?

Om DigdirCamp 2021

Hvert år inviterer vi IT-studenter til å delta på DigdirCamp i Leikanger i Sogn. Vi gir sommerjobb til inntil åtte studenter, fra midten av juni til midten av august. På DigdirCamp får du bruke kunnskapen og ferdighetene dine til å jobbe med konkrete IKT-oppgaver ved siden av erfarne utviklerer i vårt fagmiljø.

Digitaliseringsdirektoratet skal være regjeringens fremste verktøy for raskere og samordnet digitalisering av offentlig sektor. Vi har et spesielt ansvar for utvikling, drift og oppfølging av nasjonale felleslæsninger og funksjoner, som mellom annet ID-porten og MinID, og koordinering og utvikling av interne og eksterne IT-systemer i de andre fagavdelingene i direktoratet. Et eksempel er nettside som Digdir.no. Direktoratet er også tilsyn for universell utforming av IKT.

Hvordan er det å jobbe som utvikler på Leikanger?

Sture Dingsøyr forteller om jobben sin som utvikler på Digdir og livet som musikker på fritiden.

Kontakt