Hopp til hovedinnhold

Digdir var godt representert på Arendalsuka og hadde mange spennende debatter. Nå kan du se opptak fra politikerdebatt om digitalisering og "Rikets digitale tilstand".

Flere av dere var nok til stede på Arendalsuka, men for alle som ikke var der får dere her et gjensyn med Digdir sine aktiviteter på Vitensenteret i Arendal.

Rikets digitale tilstand: Har Norge løsningene som trengs?

Hvordan vurderer Digdir-sjef Frode Danielsen rikets digitale tilstand? Har politikerne løsningene som trengs, og hva mener toppledere i offentlig sektor bør være ambisjonene for framtidens digitaliseringspolitikk? Debattleder Øystein Eriksen Søreide, adm. direktør i Abelia, guider oss gjennom flere interessante diskusjoner for fremtidens Norge.

Demokratisk utfordring - Skapar digitalt utanforskap eit B-lag

For ti år sidan handla digital deltaking om å kunne søke på ei offentleg teneste, betale ein rekning eller gjennomføre ein prosess. Klarte du ikkje det, så hadde du alternativ eller andre måtar å løyse problemet på. I dag gjennomsyrer digitalisering det meste. Den digitale kvardagen er overalt og ofte har du ikkje gode moglegheiter for gjennomføring. Av og til er du avhengig av andre, ofte inn mot tenester som involverer helseopplysningar og kontoopplysningar, også for sensitive saker med personopplysningar.

På vei til det datadrevne samfunn: Hva er status i Norge, hva skjer i EU, hvilken rolle spiller KI?

Nasjonalt ressurssenter for deling av data i Digdir og Teknologirådet inviterer til debatt om hva som er status i det datadrevne samfunn i dag, hva som skjer i EU og hvilken rolle KI spiller i dette.