Hopp til hovedinnhold

Et sikkert tegn på at sommeren er kommet til Digdir Leikanger, er at Digdir-camperne er på plass. Årets studenter har fått i oppgave å vie sin tid til å jobbe med brukerflyten i ID-porten og semiautomatisering for Tilsynet for universell utforming.

Hva er DigdirCamp?

Hvert år inviterer Digdir IT-studenter til å være med på DigdirCamp i Leikanger i Sogn. Vi gir sommerjobb til studentene fra midten av juni til midten av august. På DigdirCamp får studentene bruke kunnskapen og ferdighetane sine til å jobbe med konkrete IKT-oppgaver.

To spennende oppdrag

Studentene har fått to oppgaver de skal jobbe med og har fordelt seg i to grupper. En gruppe skal bistå Uu-tilsynet med å lage en ny utvidelse i chrome som skal identifisere og gjenfinne alle knappene på en nettside. Knappene identifiseres ved hjelp av utvidelsen, deretter vil det være en manuell prosess å se på html-kodene for å sjekke om de oppfyller de gjeldende UU-kravene. Løsningen vil lette arbeidet med flere konkrete tilsynsoppgaver.

Den andre studentgruppen jobber med forbedring av design og brukerflyt på innloggingsportalen MinID. De ser nærmere på både innloggingen samt selve registreringen. Gjengen er godt i gang og har så langt laget et forslag til design – og kommet opp med to til. I arbeidet må studentene også ta hensyn til de høye sikkerhetskravene i løsningen.

Brage Asperanden Navarsete har tidligere hatt sommerjobb på Digdir sin Brukerstøtte hvor han har bistått innbyggere som har støtt på ulike påloggings-utfordringer med ID-porten til offentlige tjenester. Han forteller at han har god brukerinnsikt som kommer veldig godt med for gruppen når de ser på hvordan brukerreisen kan forbedres.

Demo underveis

Det er mye læring i å jobbe praktisk med slike konkrete oppgaver. Begge gruppene kan fortelle at de har hatt gode idéer og begynt på ett løsningsforslag, og underveis ser man at man må justere, og gjerne starte på nytt før man jobber videre og nærmer seg en flyt og løsning man er fornøyd med.

Studentene får oppfølging underveis og har jevnlige møter med oppdragsgiverne sine for å sjekke hvordan arbeidet går. De har så langt hatt en presentasjon for Digdir-ansatte med foreløpig løsningsforslag. Ny demo blir presentert i dag, og siste og endelige løsningsforslag skal presenteres like før de har sin siste dag den 4. august.

Sommercampen her i Leikanger har vært en suksess siden starten, og vi ser at også årets studentar både har engasjment og høg kompetanse til å gå laus på oppgåvene. For oss i Digdir er dette eit viktig rekrutteringstiltak. Gjennom Digdir-campen får vi knytta kontaktar til studentar i viktige utdanningsmiljø i heile landet og dei blir litt kjende med utviklingsmljøet vårt, samtidig som dei ofte kan ha gode innspel til moderniseringsarbeidet av fellesløysingane

Faglig og sosial arena

Årets digdircampere er en sosial gjeng som har blitt godt kjent i løpet av de ukene de har vært på plass. Det er viktig å også kunne koble av fra utviklerjobben og nyte ettermiddagene og lyse kvelder i vakre Sogn. Det har vært flere ettermiddager med pizza og quiz, i tillegg til andre sosiale aktiviteter som bading, gå turer i naturen og brettspill.

Digdircamperne 2023

  • Kristian Birkeli, Universitetet i Stavanger
  • Eiril Solveig Ugulen, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)
  • Audun Kristian Oklevik, Universitetet i Bergen
  • Brage Asperanden Navarsete, Høgskolen Christiania
  • Kae Saito (Japan), Høgskolen Christiania
  • Kristoffer Svedal, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)
  • Andreas Conradi Nitschke, Høyskolen i Vestland
  • Thea Ueland, Universitetet i Tromsø