Hopp til hovedinnhold

Tirsdag 19. september går startskuddet for årets Brukerråd for fellesløsningene. - Vi har plass til mange flere og vi gleder oss til å dele disse to innholdsrike dagene med dere, sier Linda Johansen som er prosjektansvarlig for Brukerrådet. Og best av alt: Brukerrådet er heldigitalt - og gratis å bli med på!

Når vi nå nærmer oss avvikling av Brukerrådet 19. – 20. september er det over 1000 som har meldt seg på. - De siste to ukene har vi økt deltakerantallet med 500 påmeldte, og vår erfaring tilsier at antallet vil øke ytterligere fram til vi går på luften til uka, sier Johansen.

Få kunnskap og bli inspirert

Årets tema er «Bygg moderne tjenester - på et trygt fundament». Direktør Frode Danielsen skal åpne Brukerrådet med å gi status på hvor langt vi i Norge er kommet i digitaliseringsarbeidet. Med seg på scenen har han invitert inn Kristine Aasen fra Brønnøysundregistrene og Asbjørn Finstad fra KS. De tar praten om hvordan vi skal sikre å løse felles utfordringer på en helhetlig og god måte. Vi tar også diskusjonen med Kjetil Århus i Bergen kommune og Magnus Moan fra systemleverandøren Visma, hvordan vi må ruste oss for fremtiden når både kompleksiteten og samhandling øker på tvers.

Du skal også få høre hvordan Forsvaret, Oslo kommune, Statens sivilrettsforvaltning, Vestland fylkeskommune og andre virksomheter bruker fellesløsningene for å levere bedre tjenester til innbyggerne.

Hva vil modernisering av plattformene bety for din virksomhet?

Sentralt på agendaen står den storstilte moderniseringen av plattformene for ID-porten og Altinn. Vi vil fokusere på hvorfor endringene i systemarkitektur er nødvendig, hva vi skal oppnå, og hva dette innebærer for dere som utvikler brukerrettede tjenester i kommunene og virksomhetene.

Status på fellesløsningene og planer fremover

Dag to fortsetter vi dypdykket i de ulike fellesløsningene. Det skjer stadig utvikling på områder som deling av data, eInnsyn og meldingsutveksling på tvers. Det blir panelsamtaler, intervjuer, presentasjon av nye strategier, inspirerende brukerhistorier - og ikke minst skal vi også markere at digitalt innsyn i forvaltningen er 30 år.

Brukerrådet er til for dere

Som deltaker på Brukerrådet kan du stille spørsmål og sende inn kommentarer på direkten – fra din egen skjerm. Våre fagfolk på fellesløsningene sitter klare til å svare på det du måtte lure på.

Digitalisering er en lagsport, og vi i Digdir er avhengige av tilbakemeldinger og tett kontakt med dere som bruker løsningene i tjenesteutviklingen. Bare slik kan vi bli bedre sammen – enten det handler om store eller små digitaliseringsprosjekter. Brukerrådet er derfor viktig også for oss.